13. Nacionalni susret udomitelja u Đurđevcu

Ovogodišnji, po redu 13. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji je organiziran u sklopu projekta Udomitelji zajedno koji financira Ured UNICEF-a iz Hrvatske i projekta Znanjem protiv vršnjačkog nasilja nad mladima iz udomiteljskih obitelji koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te uz podršku Grada Đurđevca.

Teme ovogodišnjeg Nacionalnog susreta su Vršnjačko nasilje nad mladima iz udomiteljskih obitelji i Život u udomiteljskim obiteljima tijekom pandemije SARS-CoV-2 virusa, a sam cilj susreta je omogućiti druženje udomiteljskim obiteljima koji dolaze iz različitih dijelova Hrvatske kako bi razmjenjivali iskustva te sklapali nova poznanstva u svrhu razvoja kvalitetnijeg udomiteljstva.

Susretu su nazočili:

  • gđa. Sadika Grozdanić, predstavnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
  • gđa. Martina Tomić Latinac, Ured UNICEF-a za Hrvatsku
  • g. Hrvoje Janči, gradonačelnik grada Đurđevca 
  • g. Daniel Rupić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac
  • gđa. Claudia Juranić Klarić, predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo

Iako je rominjala kišica a zbog epidemioloških mjera nije se smjelo okupiti više od  sto sudionika, susret je bio radostan. Odavno se udomitelji nisu družili međusobno čuvajući obitelji od Covida tako da će im ovaj ponovni susret i zajednički ručak ostati dugo u sjećanju.

« Povratak

Social