ADVENT U DELNICAMA

ADVENT U DELNICAMA

 

Sutra, u nedjelju završava božićno vrijeme, završava advent. Udomitelji su se tradicionalno okupili u Delnicama kako bi obilježili kraj blagdana i novi početak u Novoj.

Oko 10,00 udomitelji su počeli pristizati u caffe bar Goranskog sportskog centra u Delnicama. Djeca su s nestrpljenjem čekala tko će još sve doći, koga će napokon vidjeti. Nakon ispijene kave uputili su se na glavni trg gdje ih je dočekala Baka Mrazica koja ih je darovala bombonima. Bilo je svirke uživo, plesa, poskakivanja a i pjesma se orila. U parkiću su konji vukli drvene kočije u koje su se smjestili znatiželjni posjetitelji. Organizirane su bile i radionice za djecu, oslikavanje lica, jahanje….baš za svakog ponešto. 

Dobro zagrijani uputili su se na obližnje klizalište gdje im GSC omogućio da se besplatno kližu. Pristojno, kako i priliči djeci s kojom se puno radi, sjedili su na klupici i čekali svoj red da dva po dva dobiju klizaljke. A i na klizalištu su pokazali da su pažljivi jedni prema drugima. Ovi koji su prvi put stali na klizaljke nesigurno su se gegali a oni iskusni klizači pružali su im ruke pomoći, dijelili im savjete, pomagali pri svakom padu da ponovo ustanu. Lijepo je bilo vidjeti to zajedništvo. Mnogi posjetitelji začuđeno su ih gledali i pitali koja su to djeca i iz koje udruge dolaze. Oni su ti koji osvjetljuju obraz nas udomitelja ali i našeg DAMDOMA!

Već umorni a pomalo i promrzli, popeli su se do pansiona Lovački koji se nalazi usred Park šume Japlenški vrh. Domaćinski ambijent, domaćinski doček uz toplu juhu a zatim kiseli kupus, lešo krumpir, fino pečenje i kobase. Na kraju sve su zasladili domaćom štrudlom od šumskog voća i kavom. Vani se već počelo mračiti a i temperatura je pala. Došlo je vrijeme za završetak blagdansko slavlja i početak ozbiljnog rada. Svima neka bude sretno!!

 

« Povratak

Social