Edukativno ekološka akcija sadnje drvoreda u Općini Fužine

Edukativno ekološka akcija sadnje drvoreda u Općini Fužine

 

U sklopu trogodišnjeg projekta „Ured za udomitelje“ financiranog od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a dijelom i sredstvima Primorsko-goranske županije, provela se ekološko-edukativna akcija sadnje drvoreda u Općini Fužine s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti udomiteljske zajednice te njezina daljnjeg razvoja. 

Ekološka akcija sadnje drvoreda okruglog jasena uz dječje igralište, pored nekadašnjeg Sindikalnog doma održala se u subotu, 22.04.2023, na Dan planete Zemlje. Članovi udruge udomitelja PGŽ-a DAMDOM okupili su se na igralištu gdje je održan susret sa predstavnicima Općine Fužine koji su svestrano podržali akciju kako u operativnoj provedbi tako i kroz osiguranje programa aktivnosti koji će obogatiti boravak djece i roditelja u ovom goranskom raju. 

Nakon predstavljanja i kratkog druženja, udomitelji i djeca iz udomiteljskih obitelji zasadili su sadnice okruglog jasena. Zatim su razgledali Etnografsku zbirku u Liču a sve u u organizaciji Općine Fužine. Akcija je završila zajedničkim ručkom u Zabavnom i paintball parku u Vratima.

Cilj akcije je druženje udomitelja te razmjena iskustva u radu sa djecom. Također, potrebno je omogućiti druženje djeci koja su nekada živjela zajedno u Domovima za nezbrinutu djecu a danas žive u udomiteljskim obiteljima.

Udomitelji žele ostaviti trajan trag kao podsjetnik na ovaj projekt, a mladice simboliziraju mlade živote kojima je potrebno zdravo okruženje, ljubav i briga da bi se mogli ukorijeniti i razviti svoju prekrasnu krošnju.

« Povratak

Social