Otvorenje ureda (26.06.2021.)

Udruga udomitelja djece Primorsko-goranske županije »Damdom« 25. lipnja je u zgradi VTC-a svečano otvorila Ured za udomiteljstvo Primorsko-goranske županije.

Claudia Juranić Klarić, dugogodišnja udomiteljica, predsjednica udruge »Damdom« i predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo, zahvalila je Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koje je u ovom projektu sudjelovalo s 450 tisuća kuna te PGŽ-u koji je udrugu podržao s 15 tisuća kuna.

Udruga sada u VTC-u ima dva prostora, na četvrtom katu manji za administrativne poslove i sastanke te još jedan veći prostor u kojem će se održavati edukacije, savjetovanja, pričaonice, razni projekti za djecu i udomitelje.

Ured je otvorila Sanja Udović, načelnica Općine Viškovo i saborska zastupnica izrazivši radost što je Općina Viškovo udruzi dala dom, kao i uvjerenje da će imati kvalitetnu suradnju.

Uoči domjenka, koji su pripremile udomiteljice, dva dječaka koji su ljubav i dom pronašli u udomiteljskim obiteljima, opisala su svoj put do udomitelja. 

Nakon službenog otvorenja održano je ugodno druženje uz razmjenu iskustava i svečani domjenak. 

OTVORENJE UREDA KROZ MEDIJE:

« Povratak

Social