O NAMA

UDRUGA UDOMITELJA "DAMDOM"

Dobrodošli na web stranicu Udruge udomitelja djece DAMDOM Rijeka

Prema podacima Centra za socijalnu skrb Rijeka na području Primorsko-goranske županije registrirano je 40-tak udomiteljskih obitelji. Od jeseni 2009. godine dio nas počeo se redovito sastajati jednom mjesečno na grupi podrške. Iz tih sastanaka spontano se razvila ideja o osnivanju udruge udomitelja, a s ciljem promicanje interesa udomljene djece i udomitelja na području naše županije.

Tako je 25.11.2010. godine u Rijeci osnovana Udruge udomitelja djece Primorsko-goranske županije DAMDOM Rijeka. Udruga danas broji dvadesetak članica – udomiteljskih obitelji, a nadamo se da će nam se uskoro pridružiti i ostali udomitelji djece s našeg područja.

Jedan od ciljeva koje smo si postavili je promicanje kvalitetnog, urbanog udomiteljstva te informiranje javnosti o udomiteljstvu. Isto namjeravamo ostvarivati iznošenjem pozitivnih osobnih iskustava kroz nastupe u medijima te organizaciju i sudjelovanje na raznim tribinama i okruglim stolovima vezanim uz udomiteljstvo.

Od osnivanja smo već sudjelovali u organizaciji tribina o udomiteljstvu održanim u Gradu Kastvu i u Gradu Crikvenici. Vjerujemo da ćemo djelujući na taj način široj javnosti što više približiti pojam udomiteljstva te tako svim postojećim, a i budućim udomiteljima olakšati prevladavanje raznih administrativnih i birokratskih prepreke na koje nažalost često nailazimo.

Nadalje, kroz nastavak djelovanja naše grupe podrške te kroz organiziranje radionica za udomitelje, naravno uz potporu stručnog osoblja, želimo si pomagati u rješavanju specifičnih probleme s kojima se susrećemo odgajajuči svoju djecu, kako udomljenu tako i biološku.

Naravno da želimo biti podrška i udomljenoj djeci koja nakon završenog školovanja izlaze iz sustava skrbi.

Svoja raznovrsna i bogata iskustva rado ćemo podjeliti s potencijalnim i novim udomiteljima te na taj način prije svega želimo djelovati kao potpora CZSS.

Naposljetku se nadamo da ćemo za naše obitelji uspjeti organizirati što više ugodnih druženja i zajedničkih izleta.

Upravni odbor DAMDOM Rijeka

« Povratak

Social