DAMDOM TIĆIMA

PROJEKT UDRUGA DAMDOM

Divan sunčan nedjeljni dan okupio je mnoge udomiteljske obitelji, na Crekvini u Kastvu. Povod je bio projekt koji je financirao Grad Kastav a koji je provela udruga DAMDOM.

U udruzi udomitelja uključeno je 30-ak udomiteljskih obitelji u kojima je smješteno oko 45-ero djece. Svi su se spremno uključili u projekt „DAMDOM TIĆIMA". Stolarija Mališić iz Vrbovskog, čiji je vlasnik također udomitelj, izradili su 30 kućica za ptice. Djeca su kućice oslikala te na njima napisali „Grad Kastav", „Damdom" te svoje ime.

Susret udomitelja bio je predviđen za subotu, ali zbog lošeg vremena odgođen je za nedjelju. U 11 sati, ispred Crekvine okupile su se obitelji, a djeca su predstavila svoje kućice. Laganim hodom uputili su se u šumu. Zadatak nije bio nimalo lak. Dok su djeca veselo trčkarala sa kućicama, tate udomitelji su mudro promatrali stabla i razmjenjivali iskustva – što, kako, čime?? Bolje na deblje drvo ili možda na tanje? Čavlić ili plastičnu vezicu? Tko se može najviše popeti?

Mame k'o mame, neobavezno su šetale i uživale u prirodi. Da, da.... One su se pobrinule za ptičju hranu, sjemenke i slamu. Baš kao što brinu i za svoje obitelji.

U naredna dva sata, ptići iz kastavske šume dobili su svoje nove domove.

Drage tičice, neka vam bude toplo u vašim novim domovima! Letite slobodno, pjevajte nam lijepo. Opet ćemo vam doći!! – poručila su djeca koja su imala sreće dobiti dom u udomiteljskoj obitelji.

Projekt nema vezanih članaka.