PROJEKT „URED ZA UDOMITELJSTVO PGŽ“

PROJEKT UDRUGA DAMDOM

Udruga „DAMDOM“ je u drugoj polovici 2020. godine sufinanciranjem Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz trogodišnji projekt i financijska sredstva u ukupnom iznosu od 450.000,00 kn i Primorsko – goranske županije, kroz ostvarenu potporu od 15.000,00 kn, otvorila ured za udomiteljstvo Primorsko goranske županije u Viškovu na adresi Vozišće 5, u zgradi VTC-a.

Zakupljene su dvije prostorije, jedna za ured veličine četrdesetak kvadrata, a druga za boravak i potrebe djece, veličine šezdesetak kvadrata. Prostorije su u potpunosti uređene i opremljene potrebnom računalnom i drugom opremom.

U uredu je zaposlena jedna osoba na radnom mjestu administratora na 4 sata dnevno koja obavlja tekuće administrativne poslove. U istoj se prostoriji održavaju sastanci i druženja udomitelja, radne skupine, predavanja i slično.

U drugoj prostoriji namijenjenoj djeci planiramo održavanje edukacija, instrukcija, stručnih predavanja, a sve uz suradnju sa jedinicama područne i lokalne samouprave, centrima za pružanje usluga u zajednici, domovima i nadležnim centrima za socijalnu skrb i drugim institucijama.

Svrha i cilj ovog projekta pod nazivom „Ured za udomiteljstvo PGŽ“ je  pokretanje ureda za potporu  udomiteljstvu,  pružanje osnovnih informacija o udomiteljstvu širem stanovništvu, skretanje pozornosti javnosti i institucija na njihove probleme, razmjena iskustva među udomiteljima, stvaranje poticajnog okruženja za razvoj udomiteljskih  obitelji kao i pružanje trajne potpore udomiteljskim  obiteljima. Na kraju jedan od glavnih ciljeva je promocija udomiteljstva s ciljem povećanja broja udomitelja, a time i smanjenja velikog broja djece koja žive u domovima za nezbrinutu djecu. 

ZAVRŠNI FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA PRVU GODINU GODINU PROJEKTA
Otvorenje ureda (26.06.2021.)

Udruga udomitelja djece Primorsko-goranske županije »Damdom« 25. lipnja je u zgradi VTC-a svečano otvorila Ured za udomiteljstvo Prim...

Više »